Στην Κυψέλη
Μελισσοκόμος επί τω έργω
Name: BeeHappy
Location: ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ, GR

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 23, 2011

Τρέχοντας στη ζούγκλα

Ζώντας σε μια χώρα όπως η Ελλάδα, δύσκολα μπορεί κάποιος να αντιληφθεί το μέγεθος της ζημιάς που επιφέρουν στο περιβάλλον οι ανθρώπινες δραστηριότητες।

Βλέποντας όμως με τα μάτια του κανείς έναν ολόκληρο ωκεανό, τον Ινδικό, να είναι ένα απίστευτο βοθρόλυμα, θα αλλάξει γνώμη।
Δίπλα σε μιας απίστευτης ομορφίας ζούγκλα και μπροστά από ξενοδοχειακά συγκροτήματα πέντε αστέρων, απλώνεται η πιό βρώμικη θάλασσα που έχω συναντήσει। Ίσως θα έπρεπε όλοι να έχουμε μιαν αντίστοιχη εμπειρία μήπως και αντιληφθούμε το μέγεθος της ζημιάς που κάνουμε στη φύση।
Πέρα από τα παραπάνω η Μαλαισία, συγκεκριμένα το νησί της Πενάνγκ, είναι ένας τόπος που προσφέρει ποικιλία συναισθημάτων। Ίσως με την επιστροφή μου να κάνω μια μικρή περιγραφή।
Αυτό που με εντυπωσίασε είναι η ζούγκλα, μιας απίστευτης ομορφιάς τοπίο με τεράστια δέντρα, βλάστηση και νερά, οι δε ήχοι απ' όλα τα εξωτικά πλάσματα που ζουν σε αυτήν απλά την κάνουν μαγευτική।

Σήμερα είχα την ευτυχία να την απολαύσω τρέχοντας σε ένα από τα μονοπάτια της।
Η εμπειρία να τρέχει κανείς σε ένα περιβάλλον περικυκλωμένο από απίστευτη βλάστηση, εξωτικές μυρωδιές και πλάσματα είναι μοναδική।

Δρομικά αισθάνομαι να είμαι σε καλή κατάσταση, έχω καταφέρει τα χιλιόμετρα του μισού μαραθωνείου και ετοιμάζομαι για τα υπόλοιπα।
Πριν φύγω μετέφερα τις από το καλοκαίρι "ξεχασμένες" στην Λαύκα (Κορινθίας) κυψέλες, στην άνοιξη του κάμπου της Παιανίας। Οι μέλισσες κοιμήθηκαν σε μια θερμοκρασία μείον πέντε βαθμών και δέκα πέντε εκατοστών χιόνι και ξύπνησαν μέσα στην άνοιξη!!!
Αυτό που επίσης με εντυπωσίασε είναι το ότι δεν υπάρχει δείγμα από μέλισσα στα γεμάτα από άνθη εκατοντάδες λουλούδια। Το μόνο που κατάφερα να εντοπίσω είναι μια φωλιά με σερσέκια। Οι τοπικές διαφημίσεις μελιού είναι παραγωγών, οι οποίοι μιλούν για "άγριο μέλι", που ισχυρίζονται μάλιστα ότι το παράγουν οι βασίλισσες। Ίσως η ανάρτηση αργότερα εμπλουτιστεί με περισσότερο φωτογραφικό υλικό :-)
Αν εντοπίσετε περίεργα σύμβολα ή ορθογραφικά λάθη να με συγχωρήσετε αλλά ο μπλόγκερ εννοεί να "μεταφράζει" πολλά από τα σύμβολα στην τοπική διάλεκτο, είναι αδύνατο δε να δεχτεί την Αγγλική। (Ίσως γιατί ακόμα θυμούνται και είναι εμφανή παντού τα σημάδια της κυριαρχίας τους και στον τόπο αυτό).

3 Comments:

Blogger Μάντης Τειρεσίας said...

Είσαι τυχερός φίλε.
Αυτά τα ταξίδια γίνονται σπάνια στην ζωή μας.

Πάντως με την τελευταία σου φράση τα είπες όλα.

Είναι πολλά τα χρόνια της σφαλιάρας και του μαστίγιου φίλε.

Πανέξυπνος λαός αλλά όταν είσαι στο σκύψιμο για χρόνια, τότε σου μένει στο υποσυνείδητο.
Πάντως είναι πολλοί........


Φιλικά και συντροφικά.

2/24/2011 2:34 μ.μ.  
Blogger Κώστας Ελευθεριου said...

Γειά σου τυχερέ Πρόεδρε (για τα ταξίδια σου και που έχεις φίλο εμένα).
Μήπως εκεί κάτω είδες ένα πιτσιρικά βρωμικο με μακριά μαλλιά και κάτι σαν φουστίτσα στην μέση . Πιάσε φιλίες μαζί του ! ! !

Θα έρθει σύντομα η ώρα που θα πάμε όλοι στην ζούγκλα με τον Ταρζάν.

2/24/2011 3:53 μ.μ.  
Blogger ΜΕΛΙΣΣΟεπιλογή said...

Καλά να περάσεις και μην ξεχαστείς εκεί, φθάνει η άνοιξη και έχουμε δουλειές!

3/08/2011 10:45 μ.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home